Het groene vinkje van Kabelkeur

Door yousql op zondag 16 april 2017 10:11 - Reacties (18)
Categorie: ict, Views: 5.300

Het groene vinkje van Unilever Kabelkeur. Zin of onzin?

Vroeger hadden we het liefst allemaal een gouden kabel van 100 euro per meter, achter onze versterker. En een Kabel met een 100HZ filter achter onze nieuw tv. Later kwamen de kant en klare home cinema setjes, geleverd met audiokabels die niet veel dikker waren dan een mensenhaar. Oke ik geef toe, het klonk vaak voor geen meter, maar dat zat hem volgens mij niet in de kabels.

Later kregen we apparatuur met HDMI, En toen moesten we opeens weer HDMI kabels hebben van 50 tot 120 euro. Want 1080p zou nooit door een goedkopere HDMI kabel kunnen gaan. Aldus bijvoorbeeld RAFF audio. Het is digitaal dat wil zeggen dat het WEL of NIET werkt. Iemand ooit minder mooi beeld gezien door een slechte HDMI kabel?

En dan hebben we nu kabelkeur.

Laat ik beginnen te zeggen dat ik wel geloof, dat er goedkope kabels op de markt zijn. Van iets mindere kwaliteit. En splitters die misschien niet zo goed afgeschermd zijn. En misschien in het centrum van sommige drukke steden kunnen gaan storen.

Maar. Waarom zijn er zo weinig fabrikanten die kabels produceren met dit logo? Waarom een kabel moet dit logo, drie keer meer dan een andere kabel kosten? Als ik een kabel koop met het kabel keur logo. Betaal ik dan voor de kabel, of voor het logo? Waar moet een kabel aan voldoen om dit logo te kunnen krijgen? Moet een fabrikant een zooi geld betalen om het logo er op te kunnen krijgen? Verdiend ziggo aan dit logo?

Volgens ziggo, en moderators of het forum, gaat het vooral om de afscherming van de kabel. Maar waarom verdiend bijvoorbeeld deze kabel met viervoudig afscherming dan niet het logo. En deze kabel met drievoudige afscherming weer wel?

Als ik iets koop wat duurder is, Moet het mij ook wel duidelijk zijn waarom het duurder is.

Het logo lijkt mij meer bangmakerij en marketing, dan een goed keurmerk. Ik ben benieuwd wat jullie mening er over is?

Even voor de duidelijkheid, ik heb zakelijk niks met kabels te maken. ik ben gewoon een consument.

Laptop verkopen anno 2015

Door yousql op zondag 16 augustus 2015 10:00 - Reacties (33)
Categorie: ict, Views: 7.141

Ik ging vrijdag samen met mijn broer een nieuwe laptop voor hem kopen. Zijn laptop was 8 jaar oud, en nodig aan vervanging toe.

Naar de mycom gegaan, dat was om de hoek. En dat vind ik normaal gesproken wel een goede winkel. Maar deze mycom had op dat moment nogal weinig aanbod in de prijs categorie van 350 toto 500 euro.

Na wat overleggen gingen we toch maar even naar die grote rode duivel. Altijd als ik naar die winkel ga, vraag ik mij af waarom ik er heen gegaan ben. En beloof ik mijzelf dat ik er nooit meer zal komen. Eenmaal aangekomen bij de laptop afdeling, was daar een wat groter aanbod. Alleen niet echt duidelijk aangegeven allemaal. bij de ene laptop staat HD 4400 graphics, en bij de ander weer gewoon intel HD grapics, (ja welke intel hd grahpics). En dan de hybride schijven aangegeven als 500 GB en 1TB SSD HD, om het de gewone gebruiker moeilijk te maken. Verder staat er ook nergens welke generatie CPU er in zit, en hoeveel watt die cpu verbruikt. (Ik weet uit ervaring dat deze winkel nog wel eens oude voorraden op een zolder vind en verkoopt in haar winkel) Ik neem aan dat weinig tweakers weten welke CPU modelnaam welke generatie is.

Goed, eenmaal een laptop uitgekozen, kregen we de mogelijkheid om hem te kopen voor de normale prijs. Of gebruiksklaar voor 29 euro extra <*¿*> Ik weet niet wat de meeste ICTérs hier verdienen. Maar ik denk dat menig advocaat en deurwaarder nog minder verdiend met 4 keer op VOLGENDE klikken.

Ook konden we er voor kiezen om nog 75 euro extra te betalen, dan hebben ze een upgrade gedaan naar Windows 10. Een UPGRADE naar een 'gratis' besturingssysteem vragen ze 75 euro voor! Een upgrade, zodat je al je bloatware en spyware kan houden. Als ze nou nog een schone verse installatie zouden doen oke. In plaats van dat ze hun oude voorraden windows 8.1. laptops op maken. En nieuwe bestellen, proberen ze goed geld te verdienen met het upgraden van grote voorraden oude laptops.

Uiteraard niet gekozen voor een meerprijs. De verkoper ging naar achteren om te kijken of hij er nog een had zonder meerprijs. Een aantal minuten later komt hij aanlopen. Houd de laptop doos stevig in zijn handen geknepen, en stelt nog een paar vragen. Dat moment zou je eigenlijk het liefst die doos uit zijn handen trekken, en naar de kassa willen rennen.Wil je extra garantie?? NEE. office?NEE. Wil je nog 2 jaar een virus scanner, met een gratis virus scanner ben je niet voordelig beschermd. WTF? kan je net zo goed ook een sonic firewall van 24000 euro er bij proberen te verkopen...

Als je een laptop koopt voor de normale prijs, kan je helemaal niks met je laptop. Als je geen Windows 10 koopt kan je de nieuwste programma's niet draaien. Als je geen betaalde virus scanner koopt is straks je bankrekening gehackt. Een beetje jammer om zo in te spelen op de angst van de klant.