Oosterse wijsheid

Door yousql op woensdag 11 mei 2016 10:01 - Reacties (10)
Categorie: Maatschapij, Views: 3.155

Een sterke vrouw, opgegroeid in een mooie oude sterke cultuur. Een vrouw die altijd open en eerlijk is, die nooit een leugen om eigen bestwil zal doen. Opgegroeid in een land dat tegelijkertijd wilt vernieuwen. En niet zo is als de Nationalistische Fransen, die het liefst op de oude bourgondische manier willen blijven leven. Maar vooruit willen.

Deze vrouw gebleven in het mooie China, kent vele Chinese wijsheden. De liefde voor haar zoon is bijzonder om te voelen. Zij kent haar zoon misschien wel beter hij zichzelf kent. Afgezien dat chinezen willen vernieuwen. En modern zijn, zijn ze tegelijkertijd in sommige opzichten conservatief, en zijn ze heel erg van het Huisje, Boompje, Beestje. En dat boompje moet van het andere geslacht zijn.

Ik heb geluk altijd gezien als in het NU leuk hebben. Bijvoorbeeld even lekker op vakantie, mooie boswandeling, strand, iets leuks doen met de gene waar je van houd, iets leuks doen met vrienden.

Maar het 'geluk' in dit geval lijkt te bestaan uit een placebo effect "als ik straks ga trouwen ben ik gelukkig", "als ik een kind krijg wordt ik gelukkig", "als ik oma wordt, wordt ik gelukkig".

Ik heb zo ongeveer alle afleveringen van "Uit de Kast" van Arie Boomsma gezien. En ik dacht dat het niet ingewikkelder kon worden dan dat zoon en moeder elkaar niet accepteren, en verder gaan met hun eigen leven. En meestal heeft het met geloof te maken, dus dan zal het in dit geval toch wel mee vallen?

Maar het lijkt nog complexer te worden, moeder accepteert het niet. En zoon voelt zich schuldig omdat hij niet aan de placebo geluk gevoelens van moeder voldoet. De is te sterk om afstand van elkaar te doen.

Ik heb respect voor beide, maar het is pijnlijk om te zien. maar tegelijkertijd ook bijzonder.

Zoals Chief-XL Chief's Random Thoughts: Een blik in de ogen schreef zul je sommige blikken altijd onthouden. Ik hoop dat uiteindelijk, dat blik die haar ogen weerspiegelt als hij in haar ogen kijkt, een blik van acceptatie zou zijn.

CBR -Eigen verklaring

Door yousql op zaterdag 13 februari 2016 11:13 - Reacties (26)
Categorie: Maatschapij, Views: 8.862

<rant>
Onder het motto "eerlijkheid duurt het langst", had ik (23 juni 2015) bij het aanvragen van mijn eigen verklaring maar aangegeven dat ik PDD-nos heb. En dat ik 13 jaar geleden bij een psycholoog gezeten heb. Vervolgens een verklaring van de huisarts verzonden naar CBR. na Ī 1,5 maand niks te horen hebben gekregen heb ik maar gebeld. En hoor ik, dat ik naar een keurings- specialist moest gaan. Ik vroeg of het nog uit maakte welke. En dat maakte niet uit.

Vervolgens ben ik naar goedkopekeuringen gegaan. En een onderzoek van 15 minuten gekregen. voor 55 euro. Tot nu toe vond ik het allemaal wel oke. Vervolgens krijg ik na 4 weken een brief, waarin staat dat ze nog onvoldoende psychologische informatie hebben. Vervolgens heb ik een gedegen onderzoek van de psycholoog verzonden. Maar dit vond het CBR niet recent genoeg. En ze vertelde aan de telefoon, dat ze niet samen werken met goedkopekeuringen, en dat ik naar bureaurijbewijskeuringen.nl moet gaan. Voor 236 euro. (kees van der spek zou dit ruimschoots definiŽren als maffia prijzen.) Ik begrijp ook niet dat het toegestaan is om iemand van het kastje naar de muur te blijven sturen. En meerdere keren kosten te laten maken.

16 Januari ben ik bij bureaurijbewijskeuringen geweest, dit zelfde 'gedegen' onderzoek duurde ongeveer 10 minuten. Dit is meer dan het dubbele van wat een internist kost. (deze man zou 2,9 miljoen per jaar om kunnen zetten als ik dat even snel door bereken.)

Afgelopen donderdag weer naar het cbr gebeld, gevraagd naar de stand van zaken. Ik kreeg te horen dat ze nog niks binnen hebben van bureaurijbewijskeuringen. Daarna heb ik bureaurijbewijskeuringen gebeld. en ze zeggen dat ze het op gaan sturen naar het cbr, ik ben benieuwd. Maar ik ben er ondertussen wel een beetje klaar mee.


Ik snap dat het handig kan zijn om mensen te keuren, maar het mag allemaal wel op een redelijke manier. En binnen een redelijk termijn gebeuren. Ook vind ik de mensen aan de telefonische helpdesk onbegripvol en dominant overkomen.

Ook kan je nergens je klacht kwijt, en lijkt het CBR, de Nederlanse Zorgautoriteit en het juridisch loket achter zich te hebben staan. De Nederlandse Zorgautoriteit zegt zelf klachten of bezwaren over de keuring) kunt u terecht bij het CBR.

En als je ziet wat er evengoed allemaal op de weg rijd, vaak ook met alchool op. Lijkt het hele systeem niet te werken.

Misschien wordt het eens tijd voor een soort rijscholencollectief. Dat laat weten hun klanten bij het aanvragen van de eigen verklaring alles met "nee" in laat vullen.


Conclusie: eerlijkheid DUURt bij CBR letterlijk het lang$t.
</rant>

Naturalisatieceremoniepoppenkast

Door yousql op zaterdag 4 april 2015 11:23 - Reacties (15)
Categorie: Maatschapij, Views: 2.950

Naturalisatieceremoniepoppenkast helaas past het niet in wordfeud, anders had in per definitie al gewonnen.

Opeens wordt je verliefd, op iemand die op dat moment officieel nog geen Nederlands nationaliteit heeft. Nee niet zo'n vakantie liefde, gewoon iemand die al bijna 5 jaar in Nederland woont. En ook goed Nederlands spreekt.

Eerst wordt er van alles gedaan door immigratie ambtenaren om je geen Nederlander te laten worden. Je stuurt alle documenten op. Vervolgens hoor je bijna een half jaar niks meer. Vervolgens krijg je een brief waarin staat, dat de geboorteakte van het ziekenhuis. In het geboorte land, niet 100% rechtsgeldig is. En of je even binnen een week nieuwe papieren op kan sturen. Anders wordt je geen Nederlander. Ja binnen een week, en dat na een half jaar wachten WTF. Op zo'n moment zou je toch eigenlijk bijna geeneens meer Nederlander willen worden?

Uiteindelijk is het toch op tijd gelukt om de juiste papieren te vinden en op te sturen. Vervolgens na een week of 2 een brief ontvangen dat de aanvraag naar Willy verzonden is. En een paar weken later hebben we de brief binnen gekregen, met daarin de uitnodiging om naar het gemeente

Eenmaal aangekomen in het prachtige gemeentehuis. Was het er gezellig druk, iedereen had vrienden en of familie mee en sprak hun eigen taal. Ze hebben toch allemaal een inburgerings-cursus moeten doen en Nederlands moeten leren? dacht ik..

Toen begon de Naturalisatieceremoniepoppenkast, de burgemeester was er zelf niet. Waarom niet was mij niet duidelijk. Maar die kon helaas niet komen. Er was wel een invalster. Ze sprak op een manier zo als de meeste mensen met kleuters praten. Duidelijk zonder woorden die ook maar een beetje moeilijk zijn, op een vrij kinderachtige toon, of dat die persoon waar je tegen praat zwak begaafd is.

Ze vertelde hoe blij ze wel niet was, dat ze weer een aantal mensen de Nederlandse nationaliteit mag geven. Eerst een zooi ambtenaren die er van alles aan doet om je geen Nederlander te laten worden, en dan zo'n ambtenaar die gaat zeggen dat ze zo blij is dat ze je Nederlander mag laten worden. dan denk ik: mens doe toch niet zo sarcastisch zeg gewoon eerlijk dat je het liever niet doet maar dat het moet.

Als je dan aan de beurt bent kan je kiezen tussen de tekst ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig’ en ‘Dat verklaar en beloof ik’. Als we zo veel waarde hechten aan multiculturele dingen, waarom heb je deze tekst dan niet voor andere goden?

Ongeveer de helft kon ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig’ of ‘Dat verklaar en beloof ik’ niet zo goed uitspreken. (zoek maar op youtube naar Naturalisatieceremonie). Wat officieel nog een laatste verplichting is om Nederlander te worden. Dan zou je toch eigenlijk als ambtenaar nog het lef moeten hebben om ze geen Nederlander te laten worden, maar dat hebben ze niet.

Aan het eind van de poppenkast krijg je een papiertje waarmee je een Nederlands paspoort kan aanvragen, dan ben je dus eigenlijk Nederlander zonder geldig identiteitsbewijs.