Oosterse wijsheid

Door yousql op woensdag 11 mei 2016 10:01 - Reacties (10)
Categorie: Maatschapij, Views: 3.125

Een sterke vrouw, opgegroeid in een mooie oude sterke cultuur. Een vrouw die altijd open en eerlijk is, die nooit een leugen om eigen bestwil zal doen. Opgegroeid in een land dat tegelijkertijd wilt vernieuwen. En niet zo is als de Nationalistische Fransen, die het liefst op de oude bourgondische manier willen blijven leven. Maar vooruit willen.

Deze vrouw gebleven in het mooie China, kent vele Chinese wijsheden. De liefde voor haar zoon is bijzonder om te voelen. Zij kent haar zoon misschien wel beter hij zichzelf kent. Afgezien dat chinezen willen vernieuwen. En modern zijn, zijn ze tegelijkertijd in sommige opzichten conservatief, en zijn ze heel erg van het Huisje, Boompje, Beestje. En dat boompje moet van het andere geslacht zijn.

Ik heb geluk altijd gezien als in het NU leuk hebben. Bijvoorbeeld even lekker op vakantie, mooie boswandeling, strand, iets leuks doen met de gene waar je van houd, iets leuks doen met vrienden.

Maar het 'geluk' in dit geval lijkt te bestaan uit een placebo effect "als ik straks ga trouwen ben ik gelukkig", "als ik een kind krijg wordt ik gelukkig", "als ik oma wordt, wordt ik gelukkig".

Ik heb zo ongeveer alle afleveringen van "Uit de Kast" van Arie Boomsma gezien. En ik dacht dat het niet ingewikkelder kon worden dan dat zoon en moeder elkaar niet accepteren, en verder gaan met hun eigen leven. En meestal heeft het met geloof te maken, dus dan zal het in dit geval toch wel mee vallen?

Maar het lijkt nog complexer te worden, moeder accepteert het niet. En zoon voelt zich schuldig omdat hij niet aan de placebo geluk gevoelens van moeder voldoet. De is te sterk om afstand van elkaar te doen.

Ik heb respect voor beide, maar het is pijnlijk om te zien. maar tegelijkertijd ook bijzonder.

Zoals Chief-XL Chief's Random Thoughts: Een blik in de ogen schreef zul je sommige blikken altijd onthouden. Ik hoop dat uiteindelijk, dat blik die haar ogen weerspiegelt als hij in haar ogen kijkt, een blik van acceptatie zou zijn.

Volgende: Het groene vinkje van Kabelkeur 04-'17 Het groene vinkje van Kabelkeur
Volgende: CBR -Eigen verklaring 02-'16 CBR -Eigen verklaring

Reacties


Door Tweakers user Silent7, woensdag 11 mei 2016 11:10

Twee keer gelezen maar ik mis de essentie volledig.
Ik snap de steek naar Fransen niet en de referentie naar Arie Boonsma begrijp ik ook niet.
En aangezien je duidelijk iets wil zeggen zal 1 van die twee belangrijk zijn om het te begrijpen.
En ik wil het echt vatten....

Door Tweakers user Chief, woensdag 11 mei 2016 11:17

Ik denk dat de essentie is dat de moeder aan de ene kant open, eerlijk is en ook open staat voor vernieuwing (in tegenstelling tot de Fransen).
Desondanks kan/wil deze de moeder haar zoon niet accepteren voor wie hij is.

Ik snap de link met Arie Boomsma ook niet overigens but in my defense: ik ken zeer weinig Nederlandse TV programma's.

Door Tweakers user yousql, woensdag 11 mei 2016 11:27

Silent7 schreef op woensdag 11 mei 2016 @ 11:10:
Twee keer gelezen maar ik mis de essentie volledig.
Ik snap de steek naar Fransen niet en de referentie naar Arie Boonsma begrijp ik ook niet.
En aangezien je duidelijk iets wil zeggen zal 1 van die twee belangrijk zijn om het te begrijpen.
En ik wil het echt vatten....
Met Fransen bedoel ik dat ze erg bourgondische leven en economisch niet echt vernieuwen, maar kwa seksualiteit wel weer wat moderner zijn. Dus het tegenovergestelde van chinezen. Misschien had ik dat stuk ook wel weg kunnen laten.

Met arie boomsma bedoel ik het tv programma "Uit de kast".

Ik heb de blog nu wat aangepast, en wat duidelijker gemaakt.

Door Tweakers user ChojinZ, woensdag 11 mei 2016 12:32

Homofobie is sowieso een raar fenomeen. Nooit gesnapt waarom mensen zich druk maken over de seksuele handelingen die een ander verricht.

Je word toch ook niet boos als iemand anders spruitjes eet terwijl jij ze niet lust?

Mensen zijn raar...

Door Tweakers user Silent7, woensdag 11 mei 2016 13:04

Aha, zelfs toen we nog in Nederland woonden was die zalvende blik en zichzelf zo belangrijk vinden dat normaal praten uitgesmeerd moest worden van die Boomsma genoeg om direct weg te zappen als ie in beeld kwam.

En Franzen niet vernieuwen?
Kuch
Wereld beinvloeding:
De verlichting, vernieuwend +/-1700
De Revolutie, vernieuwend 1789-1799

Industrie en wetenschap
nieuws: Franse nationale spoorwegmaatschappij investeert in Hyperloop One
Cern
ESA
Airbus

Architectuur
Eiffel toren vernieuwend 1889
Centre Pompidou vernieuwend 1977
Grande Arche vernieuwend 1989
Louvre, vernieuwend van +/-1200 tot nu


Ik dacht dat Fransen erg behoudend waren. Maar heb door nu hier te wonen in de gaten dat het anders ligt.
Wat heel moeilijk te vatten is imho is dat ze hier een mensen maatschappij hebben. Een bevolking die zich laat horen en politici die weten dat ze beter luisteren.
Bijna alles moet daardoor een zeker voordeel hebben want itt tot NL waar mensen zich neerleggen bij besluiten van Den Haag, zuchten en aftikken die hogere belastingen zijn Fransen in staat het land op slot te zetten.
Ja het lijkt behoudend dat alles dicht gaat tussen 12 en 14 uur. Ondanks dat werkt men meer uren en is veel later thuis dan in NL gebruikelijk is.
Ja we wonen in de buurt van een stadje waar bijvoorbeeld drie banken zijn waar zeker 50 man werken in totaal waar in NL geen filiaal meer te vinden zou zijn, maar aan de andere kant kan ik in mijn online bank omgeving een virtuele credit card maken met bedrag en geldigheidsduur die ik zelf kies voor online betalingen.
Belastingen, rekeningen internet/telefonie/water/elcetra kan allemaal online maar KAN hoeft niet.

Ja mensen betalen nog met check maar de bankpassen hebben gewoon contactloos betalen als optie.
Het is een gekke mix van ouderwets en nieuwerwets die zich kenmerkt door KEUZE, en zo kan een oude dame net zo goed functioneren als een jongere en alle twee kunnen ze kiezen voor een optie die voor hen het beste is in plaats van dingen te moeten leren voor een oudere of niet lekker op de smartphone alles te kunnen doen voor de jongere.

Verder heeft Frankrijk een constitutioneel hof waar niemand in NL anders dan de 1e en 2 kamer iets over wetten mag zeggen.

Dan is de staat bijzonder flexibel en gaan bepaalde zaken hier bijzonder efficiŽnt zonder dure grappen en grollen. Voorbeeld, mensen moesten verplicht een adem alcohol test in de auto hebben. Dus mensen kochten die dingen maar als ze in een warme /koude auto lagen ging de betrouwbaarheid achteruit. In plaats van wet af te schaffen en mogelijke ellende van mensen die zich bekocht voelen te riskeren schaffen ze de handhaving af. De wet is er nog maar er is geen straf.
Septic tank moesten opeens aan nieuwe normen voldoen. De wet kwam er doordat Sarkozy een wit voetje bij de milieu beweging wilde halen, maar echt iedereen verplichten tot duizenden euros uitgeven ging de regering te ver. Dus de wet is er, en bij aankoop van een huis met septic tank staat uitdrukkelijk dat de nieuwe koper 12 maanden de tijd heeft om op norm te komen. Echter er is geen strafbepaling. Dus als ze al zouden controleren (wat ze niet doen) dan kan er geen boete worden opgelegd. iedereen blij en vrij.

Hmm lang stuk geworden, al het wel eens omzetten naar een eigen blog sorry voor de kaping


bedankt voor de verduidelijking.
Acceptatie komt vaak met tijd.
Als ze ziet dat zoon gelukkig is dan zal als het goed is dat belangrijker gaan wegen.
Als ouder is het idee van een kleinkind fijn, zowel sociaal kunnen mensen zich daarop verheugen en IK DENK dat hoe ver wij mensen onszelf ook af vinden staan van natuur we grotendeels gedreven worden door biologische processen. Als je erachter komt dat jouw genenlijn waarschijnlijk stopt bij een kind door homo zijn van dit kind dan kan ik me voorstellen dat dit op een zeer diep niveau hard aan kan komen en wel op een niveau zo diep dat het verwoorden of zelfs voelen zo goed als onmogelijk is omdat het heel diep onder beschaving, taal en woorden zit.
@ChojinZ, eens zeker als het om anderen gaat, echter een ander is heel anderes omdat je geen verwachtingen hebt van vreemden, vienden kiest en biologisch gezien is een vreemde / een ander die genen niet doorgeeft zelfs een voordeel voor de jouwe

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 mei 2016 13:10]


Door Tweakers user yousql, woensdag 11 mei 2016 13:17

@silent7 ik had de reisserie Langs de oevers van de Yangtze gezien en de serie op zoek naar Frankrijk. Dit was een beetje mijn conclusie van de 2 series. Dat de Chinese burgers wat meer willen mee gaan. En de Fransen in een bepaalde tijd willen hangen. Maar dat kan mijn interpetatie zijn. En is naar mijn idee niet zo'n hele relevante discussie.

Door Tweakers user TIGER79, woensdag 11 mei 2016 13:29

ik had de reisserie Langs de oevers van de Yangtze gezien en de serie op zoek naar Frankrijk.
ach gossie, laat je zeker niet leiden door een tv programma die een bepaalde format en/of beeld probeert over te brengen naar zijn kijker... Een TV programma kan je ook compleet overtuigen dat Nederland alleen maar een drugs en prostitutie-land is waar wit-harige extreem rechtse figuren het voor het zeggen hebben....

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 mei 2016 13:30]


Door Tweakers user Silent7, woensdag 11 mei 2016 13:31

I know, sorry!

En je hebt ook gelijk, want er is hier een hoop traditioneel gedoe en echt ouderwetse werkwijzen ;)

hier copy paste van on topic deel


bedankt voor de verduidelijking.

Acceptatie komt vaak met tijd.

Als ze ziet dat zoon gelukkig is dan zal als het goed is dat belangrijker gaan wegen.
Als ouder is het idee van een kleinkind fijn, zowel sociaal kunnen mensen zich daarop verheugen en IK DENK dat hoe ver wij mensen onszelf ook af vinden staan van natuur we grotendeels gedreven worden door biologische processen. Als je erachter komt dat jouw genenlijn waarschijnlijk stopt bij een kind door homo zijn van dit kind dan kan ik me voorstellen dat dit op een zeer diep niveau hard aan kan komen en wel op een niveau zo diep dat het verwoorden of zelfs voelen zo goed als onmogelijk is omdat het heel diep onder beschaving, taal en woorden zit.

@ChojinZ, eens zeker als het om anderen gaat, echter een ander is heel anders omdat je geen verwachtingen hebt van vreemden, vrienden kiest en biologisch gezien is een vreemde / een ander die genen niet doorgeeft zelfs een voordeel voor jou ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 mei 2016 14:17]


Door Tweakers user Kenzi, donderdag 12 mei 2016 03:06

En modern zijn, zijn ze tegelijkertijd in sommige opzichten conservatief, en zijn ze heel erg van het Huisje, Boompje, Beestje. En dat boompje moet van het andere geslacht zijn.
Ik denk dat je vergeet dat die generatie op gegroeid is in relatieve armoede en het hebben van een kind (en dan vooral een zoon) en ook klein kinderen een economische zekerheid biedt. Die kinderen zorgen namelijk voor inkomen en voor de ouders wanneer die te oud zijn om te werken.
Dat staat compleet los van seksualitiet. In die jaren dat ik hier woon is me opgevallen hoe gemakkelijk Chinezen zijn wat betrefd homoseksualiteit. Het boeidt ze gewoon niet echt heel veel. In wettelijk zin lopen ze nog achter maar er is vrijwel geen homo-haat bijvoorbeeld.
Er zijn behoorlijk veel mannen getrouwd puur vanwege de familie maar houden er een homoseksuele relatie op na. De vrouw / familie laat dat voor wat het is zolang er maar brood op tafel komt.

Door Smithc525, zaterdag 29 oktober 2016 12:15

I have learn some good stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. ckdeaedkdgcaggdd

Reageren is niet meer mogelijk