Het groene vinkje van Kabelkeur

Door yousql op zondag 16 april 2017 10:11 - Reacties (18)
Categorie: ict, Views: 5.321

Het groene vinkje van Unilever Kabelkeur. Zin of onzin?

Vroeger hadden we het liefst allemaal een gouden kabel van 100 euro per meter, achter onze versterker. En een Kabel met een 100HZ filter achter onze nieuw tv. Later kwamen de kant en klare home cinema setjes, geleverd met audiokabels die niet veel dikker waren dan een mensenhaar. Oke ik geef toe, het klonk vaak voor geen meter, maar dat zat hem volgens mij niet in de kabels.

Later kregen we apparatuur met HDMI, En toen moesten we opeens weer HDMI kabels hebben van 50 tot 120 euro. Want 1080p zou nooit door een goedkopere HDMI kabel kunnen gaan. Aldus bijvoorbeeld RAFF audio. Het is digitaal dat wil zeggen dat het WEL of NIET werkt. Iemand ooit minder mooi beeld gezien door een slechte HDMI kabel?

En dan hebben we nu kabelkeur.

Laat ik beginnen te zeggen dat ik wel geloof, dat er goedkope kabels op de markt zijn. Van iets mindere kwaliteit. En splitters die misschien niet zo goed afgeschermd zijn. En misschien in het centrum van sommige drukke steden kunnen gaan storen.

Maar. Waarom zijn er zo weinig fabrikanten die kabels produceren met dit logo? Waarom een kabel moet dit logo, drie keer meer dan een andere kabel kosten? Als ik een kabel koop met het kabel keur logo. Betaal ik dan voor de kabel, of voor het logo? Waar moet een kabel aan voldoen om dit logo te kunnen krijgen? Moet een fabrikant een zooi geld betalen om het logo er op te kunnen krijgen? Verdiend ziggo aan dit logo?

Volgens ziggo, en moderators of het forum, gaat het vooral om de afscherming van de kabel. Maar waarom verdiend bijvoorbeeld deze kabel met viervoudig afscherming dan niet het logo. En deze kabel met drievoudige afscherming weer wel?

Als ik iets koop wat duurder is, Moet het mij ook wel duidelijk zijn waarom het duurder is.

Het logo lijkt mij meer bangmakerij en marketing, dan een goed keurmerk. Ik ben benieuwd wat jullie mening er over is?

Even voor de duidelijkheid, ik heb zakelijk niks met kabels te maken. ik ben gewoon een consument.

Oosterse wijsheid

Door yousql op woensdag 11 mei 2016 10:01 - Reacties (10)
Categorie: Maatschapij, Views: 3.177

Een sterke vrouw, opgegroeid in een mooie oude sterke cultuur. Een vrouw die altijd open en eerlijk is, die nooit een leugen om eigen bestwil zal doen. Opgegroeid in een land dat tegelijkertijd wilt vernieuwen. En niet zo is als de Nationalistische Fransen, die het liefst op de oude bourgondische manier willen blijven leven. Maar vooruit willen.

Deze vrouw gebleven in het mooie China, kent vele Chinese wijsheden. De liefde voor haar zoon is bijzonder om te voelen. Zij kent haar zoon misschien wel beter hij zichzelf kent. Afgezien dat chinezen willen vernieuwen. En modern zijn, zijn ze tegelijkertijd in sommige opzichten conservatief, en zijn ze heel erg van het Huisje, Boompje, Beestje. En dat boompje moet van het andere geslacht zijn.

Ik heb geluk altijd gezien als in het NU leuk hebben. Bijvoorbeeld even lekker op vakantie, mooie boswandeling, strand, iets leuks doen met de gene waar je van houd, iets leuks doen met vrienden.

Maar het 'geluk' in dit geval lijkt te bestaan uit een placebo effect "als ik straks ga trouwen ben ik gelukkig", "als ik een kind krijg wordt ik gelukkig", "als ik oma wordt, wordt ik gelukkig".

Ik heb zo ongeveer alle afleveringen van "Uit de Kast" van Arie Boomsma gezien. En ik dacht dat het niet ingewikkelder kon worden dan dat zoon en moeder elkaar niet accepteren, en verder gaan met hun eigen leven. En meestal heeft het met geloof te maken, dus dan zal het in dit geval toch wel mee vallen?

Maar het lijkt nog complexer te worden, moeder accepteert het niet. En zoon voelt zich schuldig omdat hij niet aan de placebo geluk gevoelens van moeder voldoet. De is te sterk om afstand van elkaar te doen.

Ik heb respect voor beide, maar het is pijnlijk om te zien. maar tegelijkertijd ook bijzonder.

Zoals Chief-XL Chief's Random Thoughts: Een blik in de ogen schreef zul je sommige blikken altijd onthouden. Ik hoop dat uiteindelijk, dat blik die haar ogen weerspiegelt als hij in haar ogen kijkt, een blik van acceptatie zou zijn.

CBR -Eigen verklaring

Door yousql op zaterdag 13 februari 2016 11:13 - Reacties (26)
Categorie: Maatschapij, Views: 8.923

<rant>
Onder het motto "eerlijkheid duurt het langst", had ik (23 juni 2015) bij het aanvragen van mijn eigen verklaring maar aangegeven dat ik PDD-nos heb. En dat ik 13 jaar geleden bij een psycholoog gezeten heb. Vervolgens een verklaring van de huisarts verzonden naar CBR. na ± 1,5 maand niks te horen hebben gekregen heb ik maar gebeld. En hoor ik, dat ik naar een keurings- specialist moest gaan. Ik vroeg of het nog uit maakte welke. En dat maakte niet uit.

Vervolgens ben ik naar goedkopekeuringen gegaan. En een onderzoek van 15 minuten gekregen. voor 55 euro. Tot nu toe vond ik het allemaal wel oke. Vervolgens krijg ik na 4 weken een brief, waarin staat dat ze nog onvoldoende psychologische informatie hebben. Vervolgens heb ik een gedegen onderzoek van de psycholoog verzonden. Maar dit vond het CBR niet recent genoeg. En ze vertelde aan de telefoon, dat ze niet samen werken met goedkopekeuringen, en dat ik naar bureaurijbewijskeuringen.nl moet gaan. Voor 236 euro. (kees van der spek zou dit ruimschoots definiëren als maffia prijzen.) Ik begrijp ook niet dat het toegestaan is om iemand van het kastje naar de muur te blijven sturen. En meerdere keren kosten te laten maken.

16 Januari ben ik bij bureaurijbewijskeuringen geweest, dit zelfde 'gedegen' onderzoek duurde ongeveer 10 minuten. Dit is meer dan het dubbele van wat een internist kost. (deze man zou 2,9 miljoen per jaar om kunnen zetten als ik dat even snel door bereken.)

Afgelopen donderdag weer naar het cbr gebeld, gevraagd naar de stand van zaken. Ik kreeg te horen dat ze nog niks binnen hebben van bureaurijbewijskeuringen. Daarna heb ik bureaurijbewijskeuringen gebeld. en ze zeggen dat ze het op gaan sturen naar het cbr, ik ben benieuwd. Maar ik ben er ondertussen wel een beetje klaar mee.


Ik snap dat het handig kan zijn om mensen te keuren, maar het mag allemaal wel op een redelijke manier. En binnen een redelijk termijn gebeuren. Ook vind ik de mensen aan de telefonische helpdesk onbegripvol en dominant overkomen.

Ook kan je nergens je klacht kwijt, en lijkt het CBR, de Nederlanse Zorgautoriteit en het juridisch loket achter zich te hebben staan. De Nederlandse Zorgautoriteit zegt zelf klachten of bezwaren over de keuring) kunt u terecht bij het CBR.

En als je ziet wat er evengoed allemaal op de weg rijd, vaak ook met alchool op. Lijkt het hele systeem niet te werken.

Misschien wordt het eens tijd voor een soort rijscholencollectief. Dat laat weten hun klanten bij het aanvragen van de eigen verklaring alles met "nee" in laat vullen.


Conclusie: eerlijkheid DUURt bij CBR letterlijk het lang$t.
</rant>

Laptop verkopen anno 2015

Door yousql op zondag 16 augustus 2015 10:00 - Reacties (33)
Categorie: ict, Views: 7.186

Ik ging vrijdag samen met mijn broer een nieuwe laptop voor hem kopen. Zijn laptop was 8 jaar oud, en nodig aan vervanging toe.

Naar de mycom gegaan, dat was om de hoek. En dat vind ik normaal gesproken wel een goede winkel. Maar deze mycom had op dat moment nogal weinig aanbod in de prijs categorie van 350 toto 500 euro.

Na wat overleggen gingen we toch maar even naar die grote rode duivel. Altijd als ik naar die winkel ga, vraag ik mij af waarom ik er heen gegaan ben. En beloof ik mijzelf dat ik er nooit meer zal komen. Eenmaal aangekomen bij de laptop afdeling, was daar een wat groter aanbod. Alleen niet echt duidelijk aangegeven allemaal. bij de ene laptop staat HD 4400 graphics, en bij de ander weer gewoon intel HD grapics, (ja welke intel hd grahpics). En dan de hybride schijven aangegeven als 500 GB en 1TB SSD HD, om het de gewone gebruiker moeilijk te maken. Verder staat er ook nergens welke generatie CPU er in zit, en hoeveel watt die cpu verbruikt. (Ik weet uit ervaring dat deze winkel nog wel eens oude voorraden op een zolder vind en verkoopt in haar winkel) Ik neem aan dat weinig tweakers weten welke CPU modelnaam welke generatie is.

Goed, eenmaal een laptop uitgekozen, kregen we de mogelijkheid om hem te kopen voor de normale prijs. Of gebruiksklaar voor 29 euro extra <*¿*> Ik weet niet wat de meeste ICTérs hier verdienen. Maar ik denk dat menig advocaat en deurwaarder nog minder verdiend met 4 keer op VOLGENDE klikken.

Ook konden we er voor kiezen om nog 75 euro extra te betalen, dan hebben ze een upgrade gedaan naar Windows 10. Een UPGRADE naar een 'gratis' besturingssysteem vragen ze 75 euro voor! Een upgrade, zodat je al je bloatware en spyware kan houden. Als ze nou nog een schone verse installatie zouden doen oke. In plaats van dat ze hun oude voorraden windows 8.1. laptops op maken. En nieuwe bestellen, proberen ze goed geld te verdienen met het upgraden van grote voorraden oude laptops.

Uiteraard niet gekozen voor een meerprijs. De verkoper ging naar achteren om te kijken of hij er nog een had zonder meerprijs. Een aantal minuten later komt hij aanlopen. Houd de laptop doos stevig in zijn handen geknepen, en stelt nog een paar vragen. Dat moment zou je eigenlijk het liefst die doos uit zijn handen trekken, en naar de kassa willen rennen.Wil je extra garantie?? NEE. office?NEE. Wil je nog 2 jaar een virus scanner, met een gratis virus scanner ben je niet voordelig beschermd. WTF? kan je net zo goed ook een sonic firewall van 24000 euro er bij proberen te verkopen...

Als je een laptop koopt voor de normale prijs, kan je helemaal niks met je laptop. Als je geen Windows 10 koopt kan je de nieuwste programma's niet draaien. Als je geen betaalde virus scanner koopt is straks je bankrekening gehackt. Een beetje jammer om zo in te spelen op de angst van de klant.

Primitief energie besparen

Door yousql op donderdag 23 juli 2015 13:44 - Reacties (31)
Categorie: -, Views: 5.657

Even naar aanleiding van alle slimme thermostaten, domotica, toon, en dit topic http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1491207 mijn kijk op het energie besparen.

Stroom besparen door apparatuur in huis te plaatsen dat stroom gebruikt? Ik geloof er niet zo in.

Kachels
In de afgelopen paar winters is het in de meeste goed geïsoleerde woningen, warm genoeg geweest om de kachel uit te laten. Trek gewoon een warme trui aan. Doe in de winter ook de gordijnen op tijd dicht. Dit houd het huis iets warmer.

Eenknops mengkraan
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/02/Keukenmengkraan.jpg/220px-Keukenmengkraan.jpg
Men is bij een eenknops mengkraan veel eerder geneigd het warme water open te zetten. Dan bij een kraan met 2 individuele knoppen (warm en koud). En dat terwijl er 9 van de 10 keer nog geen eens warm water uit de kraan komt, tegen de tijd dat je klaar bent.

Standby
De meeste moderne apparatuur blijft stand-by staan. Vroeger hadden apparaten nog een grote druk knop (bijvoorbeeld pc's voor 1995 en beeldbuis tv's). nu zijn het voornamelijk tip toetsjes.

Haal s'nachts en als je weg bent, zo veel mogelijk apparaten van het stroom af. Bijvoorbeeld door een schakelaar.
http://image.allekabels.nl/image/1061790-0/stopcontact-schakelaar-stroomsterkte-16-a.jpg Sluit hier dan een stekkerdoos op aan zonder schakelaar.

Vind je dit niet mooi? Of/en wil je fanatiek stroom besparen? dan kan je ook kiezen om een schakelaar zonder lampje in de wand te bouwen, en hier het stopcontact op aan te sluiten.
http://www.gira-onlineshop.nl/images/productimages/big/2833614.gif
Sluit hier dan ook een stekkerdoos op aan zonder schakelaar.

Mechanische ventilatie?
Handig als je gepoept hebt, stinkt niet allen de wc maar meteen het hele huis :+ Maar je kan natuurlijk ook de ramen open zetten.

Draadloze apparatuur / apparatuur met accus
tondeuse, heggenschaar, scheerapparaat, muis, toetsenbord, boor. Alles met een kabel is natuurlijk veel efficiënter met stroom dan apparatuur met batterijen of accu.

Vaste telefoon
Bedenk of je deze echt nog nodig hebt. Wil je s'nachts voor je vrienden en familie bereikbaar blijven, maar niet gestoord worden door mede tweakers en vervelden whatsappers? Dit is meestal allemaal in te stellen.

Wekker
De meeste mensen laden toch hun mobile telefoon s'nachts op, gebruik deze als wekken. En gebruik de "niet storen" modes. Sta eventueel bepaalde contactpersonen wel toe. Zet zo veel mogelijk WiFi, data apps uit. Eventueel kan je de telefoon opnieuw opstarten en de sim niet ontgrendelen.

Fitnessapparatuur op stroom?
Wat ben je aan het doen? Je zou er juist stroom mee op kunnen wekken toch?

Grasmaaier
Een hand grasmaaier werkt vaak goed genoeg, en neemt ook niet zo veel ruimte in beslag.

Douchen
Pak een eierwekker zet hem op 4 minuten. Zet de douch niet te hard en te warm. Ben je na 4 minuten nog niet schoon jammer dan! Fuck it, soms is het gewoon even lekker om lekker lang en warm te douchen!!!